2011-06-02

Garnfärgning

Jag började med ett nystan vitt Drops Fabel och slutade med en härva rosalila garn.
Det blev inte den färgen jag ville ha egentligen, men jag gillar färgen ändå.

Så här ser det ut. Färgåtergivningen blev ovanligt bra. :)
Jag kommer färga mer garn i sommar. Ska testa att färga med Kool Aid nästa gång. Fick fyra påsar med posten igår och två nystan underbart sockgarn.


Nästa vecka ska spenderas på Sweden Rock Festival, så det är inte säkert att det blir någon mer uppdatering innan jag åker och ingen stickning på fem dagar. Ska stanna kvar nere hos mamma en vecka till efter festivalen, men kan kanske nappa hennes dator lite och berätta vad jag börjat med, för nytt projekt ska påbörjas på lördag i bilen har dock inte bestämt än vad.

Ha det bra och håll tummarna för att vi får fint väder nästa vecka. :)

2011-06-01

Garnfärgning och utlottning

Jag firar att mitt sommarlov har börjat med att färga garn. Det är första gången på fem år som jag inte har något sommarjobb, känns konstigt men samtidigt skönt. Det är även första gången som jag färgar garn själv. Jag f'ärgar med karamellfärg. Ville ha rött garn, men det blir rosalila. Ska fotografera det när det torkat. Så bilder kommer någon gång i helgen.
Det var kul, så får göra det fler gånger och se om jag kan få fram andra roliga färger.

Kamilla har en utlottning där man kan vinna en härva handfärgat garn eller ett par finfina strumpor. Jag hoppas på garnet. :)

Nu har jag fått min bytesvän i Stickameras garn- och tebyte. Funderar på vad jag ska skicka för garn, ska cykla ner till stan och klämma på garn snart. Vilket te jag ska skicka var lätt bestämt, då min bytesvän tycker om svart te precis som mig, så det blir mitt favoritte som får åka med i paketet.

2011-05-30

Tävling hos Torgstenen

Jag är med och tävlar om en härva av det nya garnet Aneta från Tomas Kvist Yarns hos Torgstenen.
Hoppas jag har turen med mig denna gång och vinner. Då blir det nog en sjal, kanske i något spetsmönster.

2011-05-29

Namnlös röd virkad sjal

Mönster: Eget mönster
Virknål: 4 mm
Garn: 110 g Himalaya Mercan

Jag blev väldigt nöjd med denna sjalen. Den blev lagom stor och lagom varm för en sval sommarkväll. Nu ska jag bara komma på ett namn till den. Har ni några förslag?
Ska skriva ner mönstret på både svenska och engelska när jag hinner...

Färgglada randiga strumpor

Mönster: Twist of Fate från boken Socks à la carte 2: Toes up! av Jonelle Raffino och Katherine Cade
Stickor: 2,5 mm
Garn: 100 g Opal Regnskog

På de här strumporna gjorde jag en short row toe, vilket är min favorittå eftersom den är så lätt att göra och blir bra. Hälen är en semi-short row heel and heel flap.