2011-07-29

Bara packningen kvar

Nu har jag bestämt vilket och hur mycket garn jag ska ta med på sticklägret. Det ligger i en fin hög, som ska ner i väskan. Jag har även hittat 6 strumpor jag vill sticka.
Idag var jag nere på stan och införskaffade det sista inför resan. Myggmedel och nya kablar till KnitPro-spetsarna. Det blev även lite nytt garn. Två nystan Drops Eskimo som ska bli tofflor till mormor, som fyller 80 år idag. Det blev 5 nystan Drops Muskat också, som är tänkt till en bolero.

På stickfronten går det väldigt bra just nu. Jag har lyckats sticka ett helt par vantar som jag till och med är nöjd med. Så förhoppningsvis ska de passa syster också.


Det går även framåt med restgarnssjalen. Jag har börjat på spetsmönstret och har 25 varv och avmaskning kvar. För ovanlighetens skull stickade jag hela två provlappar. Sen var jag nöjd med kanten. Jag brukar aldrig sticka provlappar för att kolla sitckfasthet. Men nu har jag faktiskt 4 stycken på bordet. En av dem är till tröjan jag ska göra. Så den ska också med lägret.

På tal om tröjan hittade jag fina knappar idag som jag ska ha till den. :)

Nu ska jag se film och sticka lite. Kommer skriva inlägg i helgen som publiceras när jag är iväg, så ni har något att läsa. Sen kommer ett par längre inlägg efter den 7 augusti om sticklägret.

2011-07-26

Nystmaskin + Garnvinda = Toppen!

Idag började jag dagen med att nysta garn, massa garn. :)


Jag nystade den tvåtrådiga ullen jag köpte i april, med tanken att det skulle bli en kofta. Nästa vecka ska den påbörjas. Jag ska på workshop med Lisa Åhlström (på sticklägret) och få lära mig konstruera en tröja uppifrån och ner. Men innan jag åker ska jag sticka en provlapp.
En härva grågrön Drops Lace blev också nystad. Det ska bli en sjal, men jag har inte bestämt vilken. Tips mottages gärna. :)
Det sista som blev nystat var ett nystan Opal som blev till två nystan. Så nu kan jag göra två strumpor samtidigt.

Jag måste ju ha att göra när jag är iväg. Så det blir strumpor på resan, sjal och tröja på lägret. Sen får jag se vad det blir på resan hem.

Jag kommer ha lite mer garn med mig hem i alla fall. Jag ska ju färga garn med Jaeba kallfärg. :)

Jag längtar tills det är dags att åka. Kan inte denna veckan gå snabbt?

2011-07-25

Stickläger i Fattigskogen

Nu har jag anmält mig till och betalat Stickameras Stickläger i Fattigskogen!
Det ska bli hur kul som helst att åka iväg på det. Den 3 augusti kl 8:05 åker jag och kommer hem igen kl 01:40 den 8 augusti.

Det snurrar i huvudet nu. Vad ska jag ha med mig? Hur mycket hinner man sticka på en halv vecka? Hur mycket garn ska jag packa ner? Har jag något garn jag inte kommer använda som jag kan ta med till garnlotteriet?

Nu ska jag försöka sova. Får fundera mer imorgon.