2011-07-29

Bara packningen kvar

Nu har jag bestämt vilket och hur mycket garn jag ska ta med på sticklägret. Det ligger i en fin hög, som ska ner i väskan. Jag har även hittat 6 strumpor jag vill sticka.
Idag var jag nere på stan och införskaffade det sista inför resan. Myggmedel och nya kablar till KnitPro-spetsarna. Det blev även lite nytt garn. Två nystan Drops Eskimo som ska bli tofflor till mormor, som fyller 80 år idag. Det blev 5 nystan Drops Muskat också, som är tänkt till en bolero.

På stickfronten går det väldigt bra just nu. Jag har lyckats sticka ett helt par vantar som jag till och med är nöjd med. Så förhoppningsvis ska de passa syster också.


Det går även framåt med restgarnssjalen. Jag har börjat på spetsmönstret och har 25 varv och avmaskning kvar. För ovanlighetens skull stickade jag hela två provlappar. Sen var jag nöjd med kanten. Jag brukar aldrig sticka provlappar för att kolla sitckfasthet. Men nu har jag faktiskt 4 stycken på bordet. En av dem är till tröjan jag ska göra. Så den ska också med lägret.

På tal om tröjan hittade jag fina knappar idag som jag ska ha till den. :)

Nu ska jag se film och sticka lite. Kommer skriva inlägg i helgen som publiceras när jag är iväg, så ni har något att läsa. Sen kommer ett par längre inlägg efter den 7 augusti om sticklägret.

1 kommentar: