2011-10-15

Mönsteridé

Igår var jag och fikade hos vännerna S och D. Berättade om Stickameras mönstertävling. Vi började prata om former, mönster och namn.

Så nu har vi kommit fram till vad sjalen ska heta och hur den ska se ut när den är klar. Nu ska jag bara bestämma om jag ska sticka den från sida till sida eller från mitten och ut. Sen ska jag hitta tid att sticka den på.
Tror jag ska använda teetee Elegant till den, eller kanske Drops Babyalpaca silk.

2011-10-13

Paket

Vi brukar få post 1-2 gånger/vecka och nu har brevbäraren hittat hit två dagar i rad. Med paket! :)

Ska bli strumpor och sjal.
Igår kom garnet Bente köpt till mig och idag kom garnet jag köpt av Disa. :)
Nu ska jag bara sticka klart lite så jag kan börja på nya sockar. Måste bestämma vilken sjal jag ska göra av det gröna också. Ska kanske randa med det rosa jag har kvar från Rose Lace Stole. De ser så fina ut bredvid varandra i hyllan.

2011-10-11

Glad!

  • Babybyxorna är nästan klara och har varit riktigt roliga att sticka.
  • Jag har köpt en härva senapsgult växtfärgat sockgarn av Disa.
  • Bente har köpt två härvor grön teetee Elegant för 30:- till mig (ska betala dem).
  • Jag har anmält mig till Stickameras Stickläger i norr! Väntar bara på bekräftelsemail så jag kan betala och köpa resa. :)
  • Jag ska på Syfestivalen i Stockholm i november. Ska åka bil dit med Helene som jag lärt känna på stickcafé i stan.
Har varit ovanligt glad sen i fredags. Bara gått runt med ett leende på läpparna hela tiden. Längtar till november! Fast tiden får inte gå för fort. Vill hinna bli klar med exjobbsrapporten innan jag åker iväg.

Har väldigt mycket jag vill sticka också. Skulle behöva ett par armar till. Jag ska sticka i alla fall ett par enkla strumpor efter Ulrikas basmönster och ett par vantar som matchar min Gratitude.
Har även en beställning på en mössa med dödskallar i samma modell som blåbärsmössa/jordgubbsmössa. Den ska vara lila och inte sticksig. Någon som har tips på vilket garn jag kan använda? Det är en femåring som ska ha mössan.