2013-09-20

Sluta fråga!

Jag är INTE gravid!
Bara för att jag är tjock och allt sitter runt magen betyder inte det att jag väntar barn. Jag är trött på att folk petar på min mage och frågar om det är en liten där.
Saken är den att jag och Koffe försöker skaffa barn och då blir det som ett hårt slag rakt in i hjärtat varje gång någon frågar. Jag blir väldigt ledsen.

Exjobbet jag aldrig gjorde klart på universitetet (för att jag kraschade totalt) var att optimera en metod för blodanalyser av två olika sjukdomar. Nu när jag äntligen vet varför min mage är som den är, så beror det på en av de två sjukdomarna.
Det betyder att jag får leva med min tråkiga mage resten av livet. Jag har bra dagar och dåliga dagar. Men jag dras alltid med en uppsvälld mage. Jag kan ta på mig ett par byxor som sitter perfekt på morgonen för att på kvällen inte längre kunna knäppa dem.

Så snälla, sluta fråga.
När det finns något att berätta, berättar jag.

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen en fråga man aldrig bara ska slänga ur sig!
  Det är som du säger: När det finns något att berätta så får ju folk veta!
  Och lycka till :-)

  SvaraRadera
 2. Förstår att det är svårt med sådana frågar. Hoppas att du snart kan svara ja när någon frågar.
  En helt annan sak, såg att du hade skickat en halsvärmare till Saannis, finns det något mönster till den, och var hittar man det?

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis hur sådana frågor känns. Vi jobbade 7 år på första barnet så väntan var lång.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis hur det känns. Vi jobbade 7 år på det första barnet, så det var många undringar under vägen.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår dig. Har varit med om samma sak själv, att folk frågat när det är dags. (maken har blivit grattad också - tror vi är uppe i tre barn nu...) Det är så trist då man verkligen vill. Men det är ju inte bara att trycka på en knapp.
  Sist jag fick en hand på magen och en frågade när bebisen skulle komma skrev jag av mig på fb. En kompis kommenterade att jag skulle ha svarat "samtidigt som din hjärna beräknas anlända"...
  Stor kram!!!

  SvaraRadera
 6. Känner så igen mig, det händer mig titt som tätt. Det finns så otroligt många anledningar till varför ens mage putar, de flesta känsliga, sjukdomar, fetma, uttänjda muskler efter en förlossning, en stomipåse och mycket annat som man kanske inte vill prata om i korridoren på Ica. (där jag senaste blev påhoppad.)

  Och även om det är ett litet knyte i magen så kan det vara svårt. Man kanske inte ville ha barn, eller så ville man det enormt mycket men efter 5 missfall tvivlar man på att det går hela vägen... Pappan kanske har lämnat en dagen före, och man står med tvillingar i magen. Man kanske blev våldtagen och ska göra abort dagen efter. Eller, så vet man att det är dött och ska ta ut det...

  Så otroligt många anledningar att inte ta initiativet och prata om magen. En är att respektera magens ägare Det är hennes lycka, eller olycka, respektera henne och låt henne berätta när hen är redo!

  (har råkat ut för det ett otal gånger. Jag är bara rund, med uttänjda muskler efter 2 graviditeter, men det är jobbigt varje gång. En av gångerna skrev jag detta: http://iandanom.wordpress.com/2012/05/21/sarad/ )

  SvaraRadera