2013-11-18

Semester

När vi i somras började planera leveransen på jobbet insåg jag att semester skulle behövas när den var klar. Två veckor semester bokades med resor och besök hos familjen.
Så rätt jag hade. Det blev väldigt stressigt och mycket att göra sista veckan innan lådorna åkte iväg. Stressnivån blev så hög på slutet att min kropp strejkade och jag fick feber. Men nu, efter tre sjukdagar och en vecka in på semestern börjar det ordna upp sig.
Det bästa sättet att varva ner och ladda batterierna med ny energi är att sticka, träffa människor jag tycker om och åka platser jag tycker om.

Denna veckan har vi (jag och sambon) varit nere i Skåne. Jag har stickat klart ett par strumpor och lagt upp till ett par nya. Gosat en massa med syrrans kattunge Zoe. En norsk skogskatt på fyra månader som tycker om att ligga i knät och sova när hon inte attackerar tår.
En stickeftermiddag hos en fin vän gav en massa energi och jag träffade tre nya stickerskor.
Jag hjälpte pappas sambo börja på en tröja, en February lady sweater, i ett garn som hittats i flyttstädningen. Pappa har köpt ett fint litet hus i Ovesholm, så där ska vi bo nästa gång vi hälsar på.
Vistelsen hos mamma avslutades med en grillkväll med underbara människor jag träffar alldeles för sällan. Vi skrattade så vi grät ett flertal gånger.

Nästa vecka blir det fika med Sandra, stickcafé på Garn-netto och några dagar i Göteborg.

På stickfronten är det mest strumpor, vantar och sjalar. Har stickat tre par vantar ur Vantar för alla årstider, Folke, Lotta och Elsa. Små projekt i tjockt garn som blir klara snabbt är bäst just nu.

De färdiga strumporna och Zoe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar