2013-12-20

Stressdiet

Det har varit ett långt år. Jag har varit mentalt trött och knappt orkat göra något.
De som lyssnar på stickpodden har hört om stressdieten. Karin och Elin satte ett ord på mitt sätt att leva. Jag har varit tvungen att lära mig vad jag orkar göra, vad som tar och vad som ger energi.

Det jag kommit fram till är att en vanlig arbetsvecka orkar jag göra tre saker utöver jobbet på hela veckan och de veckor jag är ledig orkar jag göra en sak om dagen.
De flesta veckor har det blivit ett stickcafé och en fika med en vän.

Det som ger mig energi är att umgås med bara sambon och ta det lugnt, att sitta i ett tyst rum och sticka. Vissa dagar får jag energi av att lyssna på bra musik. Våra två weekendresor i år har varit guld värda. Att klappa på garn, ta promenader och äta gott tillsammans med sambon är det bästa som finns.
Det som tar mest energi är buss- och tågresor och att fika på stan. Högljudda caféer med en massa folk kan ta all energi på bara några minuter.
Stickcafé i garnaffären och fika hemma hos någon både ger och tar energi, så då blir det plus minus noll på energinivån.

År 2013 har varit ett osocialt år. Jag hade velat göra mer och träffa mina vänner mer, men energin har inte funnits.

1 kommentar:

  1. Jag har också tänkt mycket på att stressdieta. Men först måste jag tänka ut vad som ger och tar... Sitta i mitt stickhörn när huset är tomt är definitivt det mest energigivande jag kan tänka mig just nu!

    SvaraRadera