2015-02-11

Östergötlands ullspinneri


I fredags stod ett besök på Östergötlands ullspinneri på schemat.
De har en mysig liten butik där de säljer sitt garn, mönster och kit med både mönster och garn. På vintern är det väldigt kallt i butiken eftersom det inte är någon värme där. Men jag kan tänka mig att det är ett perfekt ställe att besöka på våren. Innan det blir för varmt för att sitta ute och sticka. Så kan man kombinera besöket med en picknick.

Vi pratade en del med Ulla-Karin och Börje om hur vi hittar inspiration, mönster och vad som utgör en bra webshop.
Det var jag, Anna, Lotta och Gunilla som åkte dit tillsammans. Alla fyra hade med sig garn därifrån. För min del resulterade besöket i att jag blev 200 g Visjö och en bok rikare.
Elementfåren utanför såg lite kalla ut så ett av dem fick låna en sjal. Det är en Medvind stickad av Lotta i Drops BabyAlpaca Silk.


Efter besöket på ullspinneriet åt vi lunch och tog en lång stickfika på Väderstads konditori. Det är ett mysigt konditori med riktigt goda mackor och semlor. Jag åt en halv semla och den halvan slår förra årets godaste semla med hästlängder.

Har ni vägarna förbi rekommenderar jag ett besök på både ullspinneriet och konditoriet.

Har ni inte vägarna förbi så kan jag glädja er med att det kommer en ny hemsida med webshop under våren.

Titta även in till Anna som har skrivit ett jättebra inlägg om vårt besök på spinneriet. Här är en länk direkt till inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar